artikel | 7 september 2017

Einde speeltijd!

Persbericht NTR

Einde speeltijd!

In de schaduw van het betaalde voetbal

In oktober zendt de NTR het tweeluik Einde speeltijd! uit, twee documentaires over de geldstromen in het hedendaags voetbal.

Achter de confrontatie op de groene mat spelen zich zaken af waar de doorsnee supporter geen benul van heeft.“Als je weet waar je naar moet kijken zul je zien dat dit georganiseerde misdaad is”, zegt een opsporingsambtenaar voor de camera.

Iwan van Duren en Tom Knipping (Voetbal International en auteurs van Voetbal & Maffia) weten waar ze moeten kijken. Ze nemen de kijker mee in de wereld van matchfixing en club-overnames door buitenlandse miljonairs.  Een journalistieke speurtocht in een wereld waar pottenkijkers niet welkom zijn. Of zoals een onderzoeker het verwoordt: “Voor wie denkt u dat spelers banger zijn? Voor de waakhond van de UEFA of voor mensen die op straat een Kalashnikov leegschieten?” “Het is ook een maffiafilm”, concludeert een topbestuurder.

Einde speeltijd! onthult hoe voetbal, terwijl u zit te kijken, zijn laatste restje onschuld verliest.

Uitzending:  Deel 1:  ‘Hier klopt iets niet’        Zondag 1 oktober, 21.00 uur NPO 2

                       Deel 2:  Hopen op de sjeik          Zondag 8 oktober, 21.00 uur NPO 2

Regie: Frederick Mansell en Laurens Samsom. Camera: Ton Vanderplas Eindredactie: Bart Nijpels

Tom Knipping (l) Iwan van Duren (r) . Foto Sting like a bee

Iwan van Duren en Tom Knipping werken voor Voetbal International. Ze doen al jaren onderzoek en hebben een reeks onthullende publicaties op hun naam staan.