artikel | 31 januari 2019

Hulpactie voor Rudi Lubbers krijgt vervolg

Hulpactie voor Rudi Lubbers krijgt vervolg

Lancering crowdfunding voor oud-bokser in nood

31 januari 2019 – Sinds de uitzending van Andere Tijden Sport van zondag ‘Rudi Lubbers en het gevecht van z’n leven’ hebben al meer dan 1300 mensen via HelpRudiLubbers@gmail.com hulp aangeboden. Oud- wielrenner Rini Wagtmans coördineert de actie: “Zoveel hartverwarmende reacties, het is overweldigend.” Aan het begin van de avond lanceerde Wagtmans een crowdfund-platform waar mensen geld kunnen storten.

https://www.geldvoorelkaar.nl/geld-investeren/projecten/project.aspx?id=19438&code=RudiLubbers2019

De tijd dringt. Diverse media melden vandaag dat de situatie van Rudi Lubbers alarmerend is en dat voor zijn leven moet worden gevreesd. Een Nederlander die de oud-bokser gisteren in Bulgarije bezocht schrijft er in een mail het volgende over: “Zie het als een slagaderlijke bloeding. Als er nu geen hulp komt, is er geen toekomst. Morgen is het te laat.”

Beeld uit ‘Rudi Lubbers en het gevecht van z’n leven. Het busje waar  de oud- bokser en z’n partner verblijven

Bart Nijpels, de maker van de documentaire over Lubbers, sprak de oud-bokser vanmiddag. “Natuurlijk gaat het, onder deze omstandigheden niet goed met Rudi, maar hij voelt zich fysiek in orde zegt hij. Tegelijkertijd hoor ik hem wel flink hoesten. Het lijkt me hoe dan ook duidelijk dat zijn situatie snel moet verbeteren. Wanneer de winter in Bulgarije toe slaat, gaat het mis omdat ze amper bescherming tegen de kou hebben.” Over het lot van de partner van Lubbers bestaat onduidelijkheid. Ze lag “onder een dekentje in foetushouding” in het busje meldt de schrijver van de eerdergenoemde mail. Lubbers bevestigt dat. “Ze voelt zich niet goed en eet weinig.” Wanneer Lubbers haar vraagt hoe ze zich voelt, reageert ze niet.

Hulp-coördinator Rini Wagtmans heeft vandaag de hulp ingeroepen van Buitenlandse Zaken. Hij wil dat de Nederlandse ambassade in Sofia een gezant naar Lubbers stuurt om de nodige hulp te bieden.

Het crowdfundplatform voor de actie HelpRudiLubbers vindt u hier:

https://www.geldvoorelkaar.nl/geld-investeren/projecten/project.aspx?id=19438&code=RudiLubbers2019

In de media:

 

0102 Omroep Brabant: Rini Wagtmans dankbaar voor hulp aan bokslegende Rudi Lubbers

3101 Langs de lijn en omstreken: ‘Hulp is nú nodig’

3101 Het Parool: ‘Situatie oud- bokser Rudi Lubbers is acuut’

3101 DVHN Asser boksschool in de bres voor Rudi Lubbers

2901 Radio Eén Vandaag Gert Jacobs nav Rudi Lubbers over het zwarte gat na sportcarriere