Documentaire | 9 maart 2017

Politicologica I – IV

Een vierluik van de Human dat onderzoekt hoe politieke partijen spinnen, framen en omgaan met blunders, kritiek en imagoproblemen.

Volgens De Groene Amsterdammer ‘…het spannendste programma rond de verkiezingen.’

Deel I: Partij van de Arbeid. Door tegenstanders de ‘Partij van de Allochtonen’ of ‘softe theedrinkers’ genoemd. Waar komt dat imago vandaan? Klopt het? En is het een geuzennaam of een achilleshiel?

Deel II: De VVD profileert zich als de hoeder van ‘law & order’ maar wordt geteisterd door integriteitsproblemen, fraude en corruptie. Hoe gaat de VVD om met dat probleem?

Deel III: D66 ziet zichzelf als de partij van bestuurlijke vernieuwing en transparantie. Politicologica onderzoekt of D66 zich houdt aanhaar zelfgekozen imago.

Deel IV: De PVV. Rutte spreekt sinds zijn gedoogkabinet in 2012 sneuvelde van een ‘weglooppartij’. De PVV zou bestuurlijke verantwoordelijkheid uit de weg gaan. Hoeveel waarheid schuilt er in het frame dat politiek leider Wilders niet wil regeren?

Alle vier de uitzendingen en veel aanvullende informatie zijn hier te vinden: Politicologica I tm IV

Politicologica wordt gemaakt door Marc Josten, Bart Nijpels, Hansje van de Beek, Frederick Mansell, Erwin Otten, Jeroen Slot en Bas Nollé, Urvidice Wakker en Jeroen Mondria.

In de media:

Groene Amsterdammer: Links ongemak