artikel | 3 februari 2019

Voormalig topbokser Rudi Lubbers komt terug naar Nederland

Dat bericht de NOS op basis van mededelingen van oud- wielrenner Rini Wagtmans die de hulpactie voor de oud- bokser coördineert.

NOS: Lubbers komt terug naar Nederland

Tegenover Stinglikeabee liet zoon Marco Lubbers vanuit Bulgarije weten dat zijn vader het goed maakt maar wel wat beduusd is door alle ontwikkelingen en drukte om hem heen. “We hebben net zelfs persbureau Reuters te woord gestaan. De uitzending van Andere Tijden Sport heeft iets ongelooflijks in werking gezet. Langzaam dringt het besef door dat het allemaal net op tijd is geweest. ”

Marco en z’n vader zijn nog altijd overdonderd en dankbaar. “Al die mensen die zulke mooie, liefdevolle berichten en geld sturen via HelpRudiLubbers@gmail.com Het is ongelooflijk. Ook de mensen die zich hier in Bulgarije voor hem inzetten en hebben geholpen om hem uit deze situatie te redden. Het is echt fantastisch.  Vanaf nu is het voor mijn vader het allerbelangrijkste dat hij tot rust kan komen. Want dit is het moment  om zijn leven weer in eigen hand te nemen en het verleden los te laten. ”

In de media:

0802 Volkskrant Het verhaal van Rini en Rudi: de ex-wielrenner die de oud- bokser redde

0302 Trouw Lubbers wil met noodpaspoort naar Nederland

0302 Tubantia Rudi Lubbers: Ik ben zielsblij met alle hulp van de mensen