Uitgelicht

documentaire | 28 augustus 2021

Nederland in Afghanistan 2001- 2021

Erkenning

De Taliban is terug aan de macht. De beelden van de aftocht uit Kabul en de zelfmoordaanslag bij het vliegveld staan op ons netvlies. Berichten over gewelddadige afrekeningen, verkrachtingen en het herinvoeren van de sharia nemen toe. Is het land terug bij af? Zijn alle inspanningen van het Westen voor niks geweest zoals sommigen beweren? Was de machtsovername door de Taliban zo onverwacht? Oordeel zelf en bekijk op deze website 11 documentaires over de Nederlandse missie in Afghanistan. Zie de voortekenen en zelfs concrete waarschuwingen voor wat zich nu afspeelt. Lees hier meer en bekijk trailers en fragmenten.

| 27 januari 2019

Rudi Lubbers: het gevecht van z’n leven

Vanavond om 22.00 is het zover op NPO 1. Rudi Lubbers: het gevecht van z’n leven. Andere Tijden Sport natuurlijk.

| 27 januari 2019

‘Spoedeisende hulp’ in ‘Rudi Lubbers: het gevecht van z’n leven’

Ja, Lubbers de Nederlands kampioen zwaargewicht heeft het zwaar. Maar dat gold voor iedere bokser die tegen Muhammad Ali in de ring trad. In een aantal ronden is ‘zwaar’ een te milde omschrijving. Dat hij dan overeind blijft duidt er op dat hij goed verdedigt, kan incasseren en vooral het karakter heeft om niet op te geven. Een rode draad in z’n leven. Lubbers is een volhouder, altijd geweest, en nog steeds, ook als het leven zelf hem doet wankelen.

reportage | 25 januari 2019

De wondermasseur uit ‘Rudi Lubbers: het gevecht van z’n leven’

Op 20 oktober 1973 bokst Nederlands zwaargewichtkampioen Rudi Lubbers tegen G.O.A.T., de grootste aller tijden, Muhammad Ali. In de zinderende hitte van Jakarta levert de Nederlander een wereldprestatie. Maar welke rol speelde de Indonesische wondermasseur Benny Frisco?  ‘Rudi Lubbers: het gevecht van z’n leven’. Zondagavond 22.00 NPO 1 in Andere Tijden Sport, waar anders…bekijk hier alvast een fragment.